evafagrell

Kategori: Leva med smärta

Ett år sedan...

Ja tänk att det är ett år sedan! Ett år sedan jag tampade upp hela vägen upp på Städjan. Låter kanske lätt för er, men när man har en skada som tar alla krafter som möjligen kan finnas, så känns det som en bragd. För mig var det en bragd, då jag faktiskt fixade detta. Hade som mål att göra det i år igen, men jag vet inte om jag ska utmana ödet på det sättet, har ingen lust att bli hämtad av fjällräddningen. :) Jag kommer säkert dit upp med min envishet, men frågan är om det är värt det just nu. Jag ska ju tillbaka med. :)

Jag har sett en kurs jag vill gå i höst, men kan jag det? Då den är delad i fyra delar, är jag mest rädd att jag inte ska kunna en av helgerna, tänk om det skulle hända att jag fick den där operationen just då?  Känns som att allt hänger i luften och blir vägt hit och dit.

Läste om en kvinna som fått en operation efter 18 månader, skönt det gick så fort åt henne. Hon tyckte det var lång tid. Jag som har väntat dubbelt så lång tid önskar jag hade kunnat fått en redan då, men då hade jag en läkare som ville göra en gastic bypass på mig trots att jag flera gånger sa nej. Ändå var jag där på remiss för nacken. Alla prioriterar dom olika. :)

Ha en fortsatt trevlig helg nu.

Kram!

Planera...

Halloj på er där ute! Hoppas allt är bra med er!

Här är det sådär, men jag ska inte klaga. Igår hade jag en dag som gjorde att det var svårt att skriva på datorn, då fingrarna inte fungerade som jag ville, och det gjorde ont i armarna bara jag gjorde något. Men det var igår, idag är en ny dag. Håll tummarna att det blir bättre. :)

Jag tänkte jag skulle planera lite idag. Planerar jag för framtiden ska du se att det kommer ett brev på posten som säger att du ska på operation nu. Eller vad tror du? :D Jag planerar det som jag kan flytta på om det är i behov, medans den stora grejen får vänta, då det krävs större planering för denna. :)

Tränat nästan hela veckan. I början av veckan blev det inte då allt gjorde så ont efter mitt fina fall i söndags. Men annars har det blivit qigong och pilates. Ganska nöjd med det, eftersom kroppen inte mår helt hundra. Men jag är lite envis, det säger min man med, så jag vägrar ge upp när jag bestämt mig för något. :) Och smärtan tar över kroppen ibland, men däremellan ska den inte få göra det. Jag vill ju leva så mycket jag kan.

Det ska regna idag och därför blir det inte någon kolbotten idag. En god rätt från denna bygd jag bott i dom senaste 27 åren. Jösses vad fort tiden har gått. Kanske blir det under helgen. Jag har lite svårt att steka pannkakorna nu, så det gör min man. Jag hoppas snart detta ska bli bra, så jag kan hjälpa till mera. :)

Mina pärmar som varit ute på resa, bör nog vara på väg hem dessa dagar, så nu håller jag tummarna att det fanns något som var bra att ha för personen som ville hjälpa. Håll tummarna!

Ha en underbar helg! Sköt om er!

Kram

Ångvält..

Idag känns det som om någon kört över mig med en ångvält. Kroppen är trött, ond och jag till och med mår lite illa. Ska inte sätta mig i någon bil och köra, för så trött är jag. Men det kan ju bero på att jag sovit dåligt. Är lite frusen med. Bara att vänta och se, jag hoppas detta går över snart. Vad gör man inte för att njuta av fina vyer. :) Man får ta lite smärta då. :D

Min pärm som enbart har med min första nackskada att göra, är ute på resande väg nu. Av en slump så pratade jag med facket och dom ville ta sig an detta fall. Ska bli spännande att se vad som händer nu. Så nu väntar jag på att dom ska höra av sig, och att akademiska ska höra av sig. 

Ibland är det tur att man samlar det mesta i samlad pärm, blev inte så svårt att samla ihop allting då. Både bra och dåliga saker. Får se vad dom vill ha. Hoppas pärmen tar rätt biljett hem sedan. :)

Jag fortsätter pyssla på hemma, även om det idag inte blir mycket. Tur det är hockey idag så man kan titta på. :) 

Vad ska du göra idag?

 

Nu igen...

Hej på er!

Hur har ni det där ute? Jag hoppas ni mår bra. Det har jag gjort hela helgen med. 

Igår var jag ute med min man och myste i skogen och vid våran fina älv här. Underbart. Sinnet mår bra även om kroppen mår sådär, fast den har också mått rätt bra. Det är så man funderade på om allt var påhittat från mig och så. :) Skön känsla ändå. :)

Idag var vi också ut, men det gick inte fullt lika bra. Jag halkade på några stena baklänges, men lyckades dock inte slå i huvudet denna gång. Men huvudvärken kommer som ett brev på posten och hela kroppen talar om att den ogillade detta.

Nu hoppas jag att detta inte blir värre, så vi får se i morgon vad som hänt. Och nu känner jag att kroppen verkligen gör ont igen. Nu har jag ramlat klart för några år hoppas jag. Två gånger på ungefär ett halvår, hur mycket klarar denna nacke?

Ja, jag är lika klantig nu som när jag var ung, det är en del av mig. :D

Ha det gott där ute!

Kram!

Träning..........

Halloj där ute! Hoppas ni har det bra.

Jag försöker träna nu när jag är ledig. Kroppen har kanske inte helt den orken jag önskade, men vi gör så gott vi kan. :) Jag var ute och gick en promis igår, det var underbart, men vänster ben hänger inte riktigt med för att inte tala om när vi ska gå i uppförslut. Ha ha ha. Hela den här byn är ju byggd för att allt ska ligga uppåt och mitt ben vill inte då. det tar hundra år att komma hem igen. :) Men vi försöker. :)

Idag blev det pilates, som absolut inte var enkelt idag, taichi qigongen var helt okej, men armarna orkar inte vara i luften så länge. För att inte tala om när jag avslutade med några yoga övningar och blir tvungen att använda armarna. Jösses vad vi inte var överens då. :D

Det är vänster sida som är den som är värst drabbad, vänster arm, vänster ben. Vi traglar på och hoppas att vi någon dag får hjälp. :)

Planera ett liv är inte helt enkelt heller, försöker att planera en kurs med en vän, men det är ju hopplöst när vi inte vet något om framtiden. För denna kurs är inte bara ett tillfälle, utan den är fyra gånger.

Ja ja, jag fortsätter med min träning och hoppas att kroppen orkar ett tag till. Den ska få vila i stort sett resten av dagen och jag hoppas den kommer att tycka om det. :)

Kram!

Att ha lite kul..

Hej på er, hoppas eran helg har varit underbar. 

Jag har njutit av naturen från soffan, då kroppen varit helt omöjligt och inget samarbetsvillig alls. :) Men den gav väl igen för att jag tvingade den att åka 100 mil på tre dagar. Jag åkte iväg och hade lite kul med min man, vi tog det lugnt. Men kroppen tyckte tydligen inte att vi tog det lugnt. Men nu börjar det räta upp sig, så kanske ska jag kunna träna i morgon igen.

Har letat ett usb minne och min nacke gillar det inte, den tycker att jag är tröttsam.

Just nu skulle jag kunna ge vad som helst för att få en operation, men tyvärr är det ju inte jag som bestämmer. ;) Jag avskyr både operationer och piller, men just nu är dock pillren oftast mina vänner.

Var till kiropraktorn och vad ljuvligt det var. Hon gör allt hon kan för att jag ska må bra. Det är så underbart. Och sist fixade hon en sak i ryggen som inte var skön, men det har blivit bättre.

Livet är dock härligt att leva, men allt detta tar lite mycket på krafterna och det känns som att det blir värre och värre.

Hej hopp, vi hörs snart igen!

Tandtråd... :)

Halloj på er!

Har varit ganska duktig när jag nu blivit helledig. Har tränat pilates, det känns i musklerna i magen, dom gör ont. :) Och så kör jag taichi qigong, och det är så fantastiskt skönt. Jag hoppas den ska hjälpa mig med balansen som blivit urdålig. Har gått promenader varje dag hitintills och faktiskt så funderar jag även idag att gå trots att det blåser som själva den.

Något som följt med är kosten. Har försökt tänka på den mer och mer också och det känns så himla bra. Jag hoppas det bara håller i sig. Jo, jag kommer att fuska och äta något gott ibland, men ska försöka att inte tappa huvudet helt då. :) 

Kroppen gör ont, men jag försöker och tror den mår bra av detta och nu när jag är ledig, då kan den få vila när den känner och vill det. 

Var till tandhygienisten häromdagen och hon vill att jag ska använda tandtråd mera. Jösses, jag har så svårt att få upp armarna så pass länge man behöver ha dom där, så det kommer att ta minst en kvart, 20 minuter extra. Mina armar är ju helt körda när det gäller att ha dom uppe på det viset. Kanske borde jag ha en assistent för det arbetet snart. Ha ha ha! Det är ju jobbigt att borsta tänderna ibland då armarna inte orkar att hålla sig uppe så länge, så det här kan bli spännande. :D Annars tycker jag faktiskt att både den nya tandläkaren och tandhygienisten är riktigt bra. Jag avsyr inte att gå dit längre.

Ska börja om kroppen tycker efter promenaden att börja leta grejer att slänga eller sälja. Dags att rensa ordentligt och få lite finare energier i hemmet. :)

Kram på er därute! Hoppas ni får en toppendag!

 

Träning...

Har varit ledig i två dagar nu och det är bara så himla underbart. Jag kan sova när jag behöver på dagen, för kroppen och sinnet är verkligen genomtrött.

Men idag var jag ute och gick, gjorde pilatesträning. Är ganska stolt över mig själv att jag gjorde det, trots tröttheten. Men nu när jag är ledig, ska jag försöka hålla i detta då det känns viktigt för framtiden. Och så länge jag är ledig, hoppas jag kunna göra flera saker på samma dag. Just nu mår jag bra, men misstänker att det inte är bara träningsvärk som kommer att komma. :) 

Fick mina röntgen svar igår och skickade dom till min kiropraktor. Jag undrar om hon fortsättningsvis vill behandla mig. :) När jag tittade på dom så verkar det finnas lite saker både här och där. 

Sökt nytt jobb har jag gjort med och skulle jag ha turen med mig och få ett av dom, då bär det snart iväg härifrån. Vilken känsla. Men måste samtidigt vara realist, måste berätta för dom om hur situationen ser ut så småningom för att vara ärlig. Dumt att ljuga när det kanske blir operation så småningom. Eller hur? Samtidigt så var jag ärlig på ett annat jobb och efter 25 år så var jag inte välkommen längre. Trots att skadan är gjord där. Så vad är bäst egentligen?

Ja ja, ärlighet varar längst tror jag i alla fall.

Nu ska jag njuta av en underbar ledighet så ha det gott där ute!

 

Trött tröttare tröttast.....

Ni vet en sådan där knopp på trädet som vill spricka ut och börja växa, men har inte orken riktigt att ta sig dit? Där är jag nu. Jag vill jag vill jag vill, men kroppen skriker orkar inte orkar inte, stopp. Jag känner mig som en urvriden trasa. Längtar tills säsongen är över. Tre dagar kvar.

Svårt att söka nytt jobb, när man inte vet vad kroppen orkar och kan just nu. Idag hos frissan så bläddrade jag i en tidning, men det var snabbt över, jag orkade inte hålla  den. Armarna är väldigt kraftlösa just nu.

Har skrivit till Akademiska för att höra om det finns någon plan, har sett att läkaren varit in och tittat, men har inte hört något ännu. Jag hoppas att dom gör mer än att titta på den.

Har beställt mina senaste röntgenbilder på ryggen för att jag fortfarande inte vet hur det ser ut och vill ha det för att visa kiropraktorn och sjukgymnasten.

För första gången har jag blivit utan ett jobb under en sommar, för att jag vart ärlig och företaget inte vill ha mig där längre. 

Som sagt, min man är toppen. Han har vallat runt mig idag, jag är helt slut, men vi har tittat på lite bostäder. Pratade med en företagare på en av orterna och insåg att hyr jag där, kan jag kanske få både större och billigare samtidigt. :) Men letandet går vidare. :)

I sommar blir det att återhämta sig, planerar att plåga kroppen lite, men då med träning och meditation och taichi qigong. Det kommer jag satsa på under sommaren, allt för att kroppen ska kunna få återhämta sig. Det kommer att göra jävulskt ont och jag kommer att vara slut, men jag tror ändå att i det långa loppet så vinner vi på detta. 

Kram från en trött, slut och gråtande knopp.

Vindar med ny energi...

Hej på er!

Man kan säga att det vindarna just nu kommer med härliga energier.

Var och hälsade på några gästfamiljer i går, på fjället där jag jobbar. Vilka underbara möten. 

Att prata gamla minnen, trots att vi inte umgås varje dag, är underbart och det är roliga och härliga minnen. Känns skönt att ha träffat dessa familjer igen. Jag börjar känna mig gammal i jobbet när dom börjar säga att deras barn varit så små när dom börjat åka borta hos mig. Men att ha den kontakten är lika underbar den med. Att dom fortfarande vill ha kontakt. :)

Energierna runt mig och min man verkar förändras och det känns bra. Vad som ska ske, det vet jag inte, men jag försöka flyta med i den härliga energin som råder just nu. 

Jag hoppas snart få höra från Uppsala för att få veta om eller när det ska ske en operation. Planeringen är viktig just nu, då det händer så mycket. :) Och jag vill naturligtvis bli bra. :) Allt blir så mycket bättre då. :)

Kram

Ibland så.. :)

Halloj på er!

Har haft några ganska bra dagar. Det värker, men ändå så känns det som om det är så lite så varför klaga mer än vad man behöver. 

Var på uselt humör i lördags och min käre make fick sig en åktur. Men jag har sagt förlåt och den värken har jag inte haft mer just nu. Han får stå ut med mycket ibland, men är så tacksam att han finns hos mig. Vad gör man för en sådan person som ger och ger utan att be om något tillbaka?

Blir ledig snart, riktigt ledig och har då bestämt mig för att ge kroppen det som vi inte orkar när jag jobbar. Träning och en stund för egen vila i form av inre balans. Känner att det kan vara bra att ha inför en eventuell operation. :)

Har funderat på en sak som drabbade mig själv för lite mer än ett år sedan, jag var i ett utsatt läge med dålig ledarskap, vill inte göra som du säger folk och en kropp som gjorde ont. Några arbetskamrater började då frysa ut mig och gjorde allt för att göra det så jävligt som möjligt. Jag undrar, vad i helsike är det som driver dessa människor att vilja förgöra en annan person? Funderar man någonsin på att detta vill jag också råka ut för? Vad är det som driver dom?

Inför denna säsong så var det ännu tyngre, dom fortsatte med sitt tugg och jag kände att jag kommer behöva sluta mitt jobb, vad ska jag då göra? Men så från en klar fin himmel, kom en av mina nya chefer in och pratade med mig och vi pratade länge.. Han tog tag i detta och livet började spira igen. Även våran högsta chef pratade med mig för att jag ville och det var ett fantastiskt samtal. Så ibland är cheferna av den bättre varan och arbetskamraterna dom värsta. Har funderat så på vad är det som gör att man vill göra illa en person så mycket att den inte vill gå på jobbet mer. Och mitt varade i bara ett år. Jag kan inte få in i mitt lilla huvud hur andra som varit drabbade av detta i flera år ska må. Men jag tänker på er och kunde jag göra något för en av er, skulle jag göra det på en gång. Bara som stöd, medmänniska..

Kram på er därute!

Planering....

Vaknat ur en natt som varit jobbig. Sova är så svårt ibland. Har haft en vecka med en intensiv smärta och svårt att sova och då har jag ändå testat TENS. Den hjälper inte jättebra om man säger så. Ni kan ju tänka er hur man mår när kroppen inte får sova, alltid värker och alltid är kraftlös. Humöret blir påverkat kan jag lova.

Ibland funderar jag hur kunde detta hända. Av en vanlig skotertur. Men hur kunde det hända mig? Detta händer bara andra. :D Men nu sitter jag med detta och det blir värre och värre. Och för varje gång jag varit till sjukvården där dom trycker och vrider för att kolla min rörlighet och reflexer, så blir det värre. Varje gång något händer så blir allt mer intensivt och det gör ännu ondare.

Igår kunde jag knappt få gaffeln till munnen, då styrkan i armen inte fanns där. Idag har jag svårt att klia mig på axeln, får knappt upp armen i det läget. Plus alla vanliga saker. Men jag vägrar ge upp och nu när jag blir ledig, då ska jag försöka hålla igång och  gå mycket vandra i skogen. 

Som sagt, kroppen står inför många utmaningar, men det gör livet med, då jag inte vet hur det ska bli eller om det blir operation. Jag är taggad att planera mitt företag och flytta det, men så länge jag inte vet hur dom tänker kan jag bara planera lite granna. Som för varje månad. I värsta fall så får jag flytta månaderna ett steg om det skulle bli operation.

Kram på er där ute i cyberrymden! <3

Vad gjorde jag??

Hej på er där ute!

Hoppas ni har en underbar helg och ska göra många trevliga saker.

Själv är jag sjukskriven, veckan ut, för att få sova och vila kroppen när den vill. Och jag kan säga att det behövs.

Min kropp vill sova mycket och ibland vill den inte alls. Försökte köra qigong i morse, men jag får inte upp armarna idag, så det får bli ett fotbad med bikarbonat idag. Det jag kan undra över, vad har jag gjort som fick så dåliga armar idag? Jag försökte pyssla lite igår, men det var ju jättelite, kan det vara det?

Man kan säga att kroppen är helt urkass. Jag ringde tidigare i veckan till vårdcentralen, tänkte höra om det fanns något att få för att få kunna sova på natten. Jag fick en bokad tid till sjukgymnasten. Trots att jag sa att jag gått där i tre års tid. Så på måndag ska jag säga åt honom att jag är där för att han kan hjälpa mig sova på nätterna. Blir så trött. Om sköterskan hade läst min journal, så hade hon sett detta, men nu av princip så skulle jag pröva åter igen med sjukgymnastik. Så det har varit en hel vecka till utan bra sömn. Men på måndag, då ska ni se, jag kommer att sova som ett lamm framöver. :D

Vad ska ni göra idag då? Jag pysslar lite med framtiden som jag hoppas ska bli bättre. :) 

Ha det gott alla där ute! 

 

Hemma..

Hej på er där ute!

Jag sitter hemma och funderar. Jag har sjukskrivit mig för att få sova, ringde Vårdcentralen här, men dom ville att jag skulle testa sjukgymnastik innan jag får något som kanske skulle få mig att sova bättre. Känner mig sliten, kroppen fryser och vill inte mycket just nu. Känns som om kroppen går på reserver just nu. Ska försöka ta hand om den och verkligen ge den allt den vill ha dessa dagar jag är hemma. Eftersom kroppen inte vill sova och jag får vänta en vecka till sjukgymnastiken, så är det troligen en vecka till utan sömn.

Jag kanske har hittat ett jobb som skulle funka för mig, tror jag skulle kunna fixa dessa saker. :) Bli demonstratör för sexleksaker, vad tror ni? Det är väl inte för tungt, eller är det? Det fanns i Mora för ett tag sedan och v står ju i bostadskö där. Vore kanske något. Får titta när jag vet vad som kommer att ske framöver. :)

Nä, nu är det dags att lyssna på kroppen och den vill inte sitta framför datorn just nu, så vi hörs!

 

Jubileum!!

Halloj på er därute.

För ett par dagar sedan firade jag och min skada tre år tillsammans och ett evigt kämpade med försäkringsbolag.

Tre år med en skada som började med ett krasande i nacken och rygg, men omedelbar huvudvärk för att allt eftersom eskalera till smärtor kraftlöshet så jag vissa dagar har svårt att sköta mitt vardagsliv. 

Och på grund av detta vill min arbetsgivare jag varit trogen i många år, kanske inte anställa mig. Att vara ärlig mot arbetsgivarna ska man troligen inte vara. Blir så trött. Vet jobb som jag skulle kunna utföra en längre tid, om jag bara slapp ett moment i det som dom la till för något år sedan

Ja ja, kanske är det ännu en pusch för att jag ska ta mig vidare. Flytta härifrån kanske? Wow, tänk om det skulle ske.

Väntar utlåtande från läkaren på akademiska och hoppas det kommer snart. Vill veta hur dom tänker och funderar. :) Plåtarna är skickade i alla fall.

Kanske är det min tid att få läka snart, jag hoppas verkligen det så jag kan börja ägna mig åt roligare saker. Att hjälpa andra läka sig. Och planera saker med en mycket god vän. Vi tittar på en kurs som jag hoppas kan bli av. Tror personligen att detta egnetligen inte påverkas av att jag har en ond skada, men det skulle hjälpa till att vara mer hel själv. :)

Kram på er!